volvoforum.no Uncategorized Utforsk Østlandet og Oslo med leiebil

Utforsk Østlandet og Oslo med leiebil

Utforsk Østlandet og Oslo med leiebil post thumbnail image

Er du en av dem som alltid har villet dra på bilferie, eller er du allerede en erfaren veivandrer? Noen ganger kan fremkomstmidler gjøre det vanskelig å planlegge og nå din endelige destinasjon. Med leiebil får du enkelt mer frihet. Dermed kan du starte eventyret ditt ved å utforske Østlandet.

Østlandet betegner den østlige landsdelen i Sør-Norge. De største byene her er Oslo, Drammen, Sandefjord, Fredrikstad, Tønsberg, Skien og Sarpsborg. Det er her du også finner Galdhøpiggen og Glomma, som henholdsvis er Norges høyeste fjell og lengste elv. Enten du er på tur med familie eller venner, vil dere alle få minneverdige opplevelser og morsomme historier å fortelle. Så hva venter du på?

Hvordan velge rett leiebil?

Med et hav av tilbydere er det praktisk at det finnes nettsider som gjør letingen enklere. Finn, Kayak og andre nettsider sammenligner tilbud fra flere selskaper, for å gi deg det beste valget.

Priser kan variere avhengig av medlemskap, og hvilket kjøretøy du bestiller. Uansett hvilken bilutleier du velger, er det viktig å lese gjennom vilkår, slik at det ikke oppstår noen ubehagelige overraskelser. Noen kan ha ulik aldersgrense for enkelte bilmerker og forskjellig vilkår for avbestilling.

Det finnes mange ulike tilbydere

Eksempler på aktører er Avis, som har flere utleiestasjoner i Østlandet. Blant annet i Oslo, Drammen, Fredrikstad og Tønsberg. Med Hertz kan du leie bil fra flere steder, inkludert Oslo Lufthavn og Torp. Rent-A-Wreck har over 20 avdelinger spredt over hele Norge. Om du vil ta vare på miljøet, vil du med Move About kunne få den beste elbilen, avhengig av beliggenhet og hvor langt du skal kjøre.

Hva tilbyr Østlandets byer?

Den mest kjente byen i Østlandet, er så klart hovedstaden Oslo. De aller fleste har et forhold til byen. Enten om de kjenner noen som bor der, eller har et kjennskap til severdighetene. Dermed kan Oslo være et godt utgangspunkt for å begynne bilferien. Spesielt hvis du ankommer Oslo Lufthavn. Nedenfor er det listet opp tips for hva du kan gjøre i noen av byene.

Oslo – Ta turen til hovedstaden

Ta en kjøretur til Bygdøy for å besøke Vikingskipshuset. Den huser verdens best bevarte vikingskip. Her har du mulighet til å friske opp dine kunnskaper fra vikingtiden. Når du først er i Bygdøy, kan du også besøke Fridtjof Nansen sin Fram og Thor Heyerdahl sin Kon-Tiki. Veien videre kan gå til Frognerparken hvor Vigelandsparken ligger. Med leiebil er Holmenkollen bare en rask tur unna. Hvis du føler deg modig kan du prøve Kollensvevet, som er en zipline på over 300 meter.

Drammen – Opplev naturen

Med leiebil kan du enkelt ta turen til Norges eldste ølbryggeri Aass. Du kan også besøke Spiralen, hvor du kan kjøre inne i fjellet. På toppen vil du få et fantastisk overblikk over hele byen. Andre severdigheter du kan oppleve i byen er Kunnskapsparken Papirbredden, Konnerud Gruber og Kjøsterudjuvet, som er en 10 000 år gammelt juv.

Sandefjord – Hvalfangsthistorien

Det var i Sandefjord det berømte Gokstadskipet ble funnet. I havnen ligger det en kopi av denne, i tillegg til hvalfangstbåten Southern Actor. Andre steder du kan besøke er for eksempel Hjertås friluftsområde, Badeparken og Hvalfangstmuseet. Det er en veldig populær by om sommeren. Spesielt for de som holder på med windsurfing og seiling.

Fredrikstad – Opplev Gamlebyen

I Fredrikstad har du muligheten til å utforske den best bevarte festningen i hele Skandinavia. I tillegg kan du besøke den sjarmerende Gamlebyen, med godt bevarte bygninger og festningsverk fra 1700 og 1800-tallet. Med leiebil kan du enkelt besøke flotte naturområder utenfor byen. Kjør til skjærgården for å se idylliske øyer og holmer.

Tønsberg – Norges eldste by

Denne middelalderbyen regnes som Norges eldste by. Ta turen opp til Slottsfjellet, og nyt den fantastiske utsikten over byen. Har du lyst til å besøke Verdens Ende, befinner den seg bare en halvtimes biltur unna. Veien kan gå videre til Åsgårdstrand, hvor du kan besøke Edvard Munch sitt strandhus. Her malte han flere av sine kjente verk, som for eksempel «Pikene på broen».

Skien – Opplev Henrik Ibsen

I Skien kan du besøke barndomshjemmet til Henrik Ibsen, og få et innblikk i den verdenskjente dramatikerens oppvekst. Veien videre kan gå til Brekkeparken som er et friluftsmuseum, spesielt kjent for sine blomster. Her vil du ikke bare finne en herregård, men også et spennende escape room. Er barna med, kan dere også besøke lekehallen Eventyrfabrikken.

Sarpsborg – Aktiviteter for hele familien

Det finnes mange morsomme aktiviteter om det er familien som er med deg på biltur. For eksempel kan dere dra til trampolineparken, badeland eller klatresenteret. I tillegg kan dere besøke den kjente helleristningen Bjørnstadskipet, eller reise tilbake i tid i Borgarsyssel museum.

Andre byer du kan besøke

Halden – Praktfull historie

Murene til Fredriksten Festning har stått i over 350 år. Det er åpent for publikum, og inne finnes det både museer og spisesteder. Du kan ikke dra fra Halden uten å besøke Rød Herregård. Det er et historisk museum, som er en opplevelse både inne og ute. Inne blir du møtt av et praktfullt interiør som du bare ser på filmer. Hagen er en fryd for øyet, og et perfekt sted for å ta en spasertur. I tillegg kan du besøke Busterudparken og Berby Herregård.

Lillehammer – Reis tilbake i tid

Å vandre gjennom friluftsmuseet Maihaugen, er som å reise tilbake i tid. Med over 200 hus fra 1200-tallet og frem til i dag, kan du se hvordan folk levde før i tiden. I tillegg har du også muligheten til å se barndomshjemmet til dronning Sonja. Hvis det er barn med på turen, er nok Hunderfossen Eventyrpark øverst på listen. Og for all del må du ikke glemme Sigrid Undsets hjem: Bjerkebæk.

Planlegg reisen din

Det er viktig å planlegge turen, for å ikke gå glipp av det du vil oppleve. Vil du besøke Heddal stavkirke i Notodden, som er den største av de bevarte stavkirkene? Kragerø som ble beskrevet av Munch som «perlen blant kystbyene»? Drøbak sin Oscarsborg? Eller prøve deg som glassblåser hos Hadeland Glassverk?

Når det er så mye å se og besøke i bare de få byene nevnt over, kan du tenke deg hva Østlandet har å by på med sine 42 byer. Mulighetene og veiene er mange, det er nettopp det som gjør det så praktisk å leie bil. Du vil kunne få mer frihet, ettersom det er du som blir reiseguiden.

Oppsummering av utforsk Østlandet med leiebil

Østlandet byr på mange ulike opplevelser. Det finnes aktiviteter for både vennegjenger og familier. Ved å leie en bil får du mer frihet til å bevege deg rundt mellom byene. Det er ikke alltid offentlig transport kan ta deg med til de skjulte skattene.

Related Post